Skip to contentNabava in nabavno skladišče

Nabava

Nabava je ključnega pomena na operativni in strateški ravni ter pomemben člen za ustvarjanje inovacij in prodornih idej v vrednostni verigi podjetja. Nabavna veriga je sistem, sestavljen iz dobavitelja, nabave, proizvajalca, distribucijskih kanalov in kupca. Pokriva tok blaga od dobavitelja prek proizvodnje in distribucijskih kanalov do kupca oziroma končnega uporabnika. Glavni cilj nabave je nabava surovin in embalaže, komunikacija in pogajanje z dobavitelji, optimizacija zalog, kontrola stroškov ter sooblikovanje nabavne strategije skladno s cilji podjetja. Z vidika poslovanja nabave je ključno, da je vsak zaposlen na tem področju proaktiven, agilen ter vedno tudi uspešen pogajalec. Vse troje vodi k temu, da je vsaka surovina dostavljena točno, hitro in po ustrezni ceni.

"V oddelku nabava sem zadolžen za nabavo materiala za proizvodnjo. Pod to pa spada preverjanje stanja surovin in naročanje, analiza trga, komercialni del, naročanje transporta itd. Ob prihodu na delo se veselim dobrih novic in da delovni dan poteka po načrtu. V podjetju si želim ostati še naprej, saj mi je všeč delo, ki ga opravljam in ljudje, ki me obkrožajo. Incom bi opisal kot profesionalno podjetje, hitrega tempa."

Igor Tsurkan Nabavnik

Igor Tsurkman

Nabavno skladišče

Nabavno skladišče skrbi za hrambo prejetih surovin in embalaže po prihodu v podjetje. Zaradi specifike surovin, nabavno skladišče deluje po sistemu FIFO, ki je namenjen temu, da so vse surovine in embalaža ustrezno skladiščene in da je zagotovljena polna sledljivost. Dnevno v skladišču skrbimo za ustrezen količinski prevzem blaga, kakovost prevzetega blaga ter ustrezno manipulacijo in nadzor nad zalogo materiala.

Vas zanima delo v našem oddelku nabava in nabavno skladišče? Poglej naša aktualna prosta delovna mesta!