Skip to contentProizvodnja

Proizvodnja na Incom LEONE se razprostira na približno 5.000 kvadratnih metrih in sestoji iz večjega števila proizvodnih linij, razdeljenih na šest obratov. Poleg redne proizvodnje je v istem nadstropju tudi pilotna proizvodnja, namenjena razvoju novih izdelkov, s pripadajočo lastno pasterizacijo. Na obratu 1se sestavljajo in pripravljajo sladoledne mase za uporabo v proizvodnji. Obrat 2 sestavljajo proizvodne linije, različnih kapacitet in zmogljivosti, ki proizvajajo kornete vseh oblik in okusov. Na obratu 3 se proizvajajo vsi sladoledi na palčki oziroma ekstrudiran sladoled in sladoled v modelih. Gre za največji obrat v proizvodnji ter ima največji in najbolj inovativen asortiman izdelkov. Tu uporabljamo novo tehnologijo horizontalne ekstruzije za proizvodnjo sladoledih rezin, za katero imamo postavljeno tudi novo linijo. Obrat 4 v njem proizvajamo lončke, banjice vseh vrst in oblik ter ročno polnjen sladoled, kot so torte in banjice za gostinstvo. Proizvodnja se stalno širi in posodablja. Trenutno imamo popolnoma avtomatizirano in robotizirano eno linijo, ostale pa vsakoletno nadgrajujemo z novimi sodobnimi tehnologijami, s ciljem izboljševati delovne pogoje. Proizvajamo tudi čokolade vseh vrst, od klasičnih mlečnih in temnih, pa do bolj trendovskih, kot so veganske in brez laktoze. Proizvajamo tudi čokoladne kapljice in priljubljene čokoladne figurice junakov iz risank za otroke.

"Delo, ki ga opravljam je zelo razgibano. Moje delovne naloge so med drugim planiranje poteka delovnega dne, spremljanje pasterizacij s kontrolne sobe in spremljanje temperatur. Odnos z delodajalcem bi opisal kot sproščen in prijateljski. Na oddelku si velikokrat organiziramo svoj piknik, gremo športat. Enkrat smo imeli na obisku programerja s švedske, katerega sva s vodjo peljala na Otliško okno v naši Vipavski dolini, potem pa še na večerjo. Ta pa nam je rekel, da se bo definitivno vrnil še kdaj. Najbolj ga je prevzelo dejstvo, da je iz razgledne točke v oddaljenosti videl morje. To je bila izkušnja, ki si jo bom vedno zapomnil."

Primož Jež Vodja linije na pasterizaciji

Primož Jež

"Incom ima interni slogan Leone družina in mislim, da se mu to precej poda. V podjetju je veliko služb, ki delujejo kot družina. Incom je precej prijateljski in vztrežljiv - praktično kot družina. Mislim, da nas to znotraj podjetja opisuje."

Kiril Hristov Vodja obrata

Vas zanima delo v našem oddelku proizvodnja? Poglej naša aktualna prosta delovna mesta!