Skip to contentRazvoj

Oddelek razvoja opravlja vse raziskovalne in razvojne dejavnosti.

Oddelek skrbi za celostni razvoj novih izdelkov od dokumentacije vseh surovin in dokumentacije izdelka do vključevanja novega izdelka v proizvodno linijo.

Ko je jasno, kaj si kupec želi in kaj selahko naredi v smislu predpisov ter zakonodaje, izdelek nadaljuje pot do obratnega razvoja, kje razvijajo in skrbijo za izdelke, vezane na posamezne obrate v proizvodnji (korneti, izdelki na palčkah, banjice in čokolada). Z razvito recepturo izdelka oddelek laboratorija pripravi laboratorijske vzorce po navodilih tehnologov in pošlje primerne vzorcev kupcem v potrditev. Potrjene laboratorijske vzorce še dodatno testirajo na pilotni liniji, ki je namenjena testiranju zahtevnejših novih izdelkov in primernosti delovanja novih naprav za vključevanje v proizvodne linije.

Vzporedno za vsak izdelek se razvija tudi ustrezno embalažo, pri čemer skupina embalažne tehnologije skrbi za spremljanje novih trendov s področja embalažnih materialov in formatov, pridobivanje novih embalažnih vzorcev ter za skladnost sestave pakiranj in embalažnih materialov z zahtevami kupcev."Moje delo je dinamično in raznoliko. Vsak dan je malo drugačen. Če na hitro povzamem so moje delovne naloge urejanje dokumentacije, pripravljanje dokumentacije za v proizvodnjo oz. za končne izdelke in za kupce. Raziskovanje novih materialov, novih idej katere bi lahko uvedli v našo proizvodnjo in posledično tudi testiranje vseh novih materialov, formatov, vseh novosti v naši proizvodnji. Ob prihodu v službo se veselim dinamičnega dela, sodelovanja z drugimi oddelki, testiranja in raziskovanja. S sodelavci se ob večini izzivov posvetujemo med sabo in smo si podpora en drugemu. Incom bi opisala kot dinamičnega in naprednega delodajalca, ki vsakemu zaposlenemu ponuja priložnost da se dokaže. Da lahko osebno in karierno raste."

Pavlina Simčič Razvojni tehnolog za embalažo

Pavlina Simčič

Te zanima delo v našem oddelku Razvoj? Poglej naša aktualna prosta delovna mesta!