Skip to contentTehnika

Tehnika

Oddelek Tehnika je odgovoren za zagotavljanje tehnološko naprednih rešitev ter izdelavo in implementacijo te opreme in orodij za izdelavo sladolednih in čokoladnih izdelkov, ter za vzdrževanje proizvodnih linij in stavb.

Pri tem se zanašamo na strateško sodelovanje s svetovno priznanimi proizvajalci naprav za proizvodnjo sladoleda, lokalnimi izredno prilagodljivimi ter hitro odzivnimi obrtniki ter na svoj lastni razvoj strojev in nadgradenj strojev. Standardne linije ne omogočajo inovativnosti, zato ekipa iz oddelka Tehnika sama razvija kompleksne unikatne stroje. Visoka fleksibilnost nas odlikuje v celotnem procesu, tudi pri pakiranju. Da je tudi embalaža prilagojena zahtevam stranke in standardom, tudi stroje za pakiranje projektiramo in izdelamo sami.

Upoštevamo najvišje standarde za varno in kakovostno prehrano. Smo zanesljiv partner za stranke s trgovinskimi in »private label« blagovnimi znamkami, saj naša visoko usposobljena in izkušena ekipa elektro projektantov, programerjev, strojnih projektantov, vzdrževalcev v kovinarski in elektro delavnici, nabavnikov rezervnih delov, skladiščnikov z radovednostjo, navdušenjem in humorjem rojeva hitre tehnološke in tehnične rešitve za pretapljanje idej na papirju v resničnost.

Ekipa preventivnega in operativnega vzdrževanja skrbi za nemoteno delovanje naših proizvodnih linij, ki slovijo po inovativnosti in prilagodljivosti. Glede na prejeta naročila čez noč preoblikujemo linijo za namen proizvodnje drugega tipa izdelka.

Za svojo lastno blagovno znamko Leone je ekipa projektantov iz oddelka Tehnika pričarala sladoledno vrtnico, ki je prej bila domena samo butične izdelave, v podjetju imamo »zid slavnih«, kjer se ponosno razkazujejo v oddelku Tehnika ustvarjene dozirke za pričaranje junakov iz risank na sladolednih palčkah, s prilagodljivo tehnologijo potiska ustvarjamo sladoledne palčke s čokoladnim tiskom detajlov na figuricah.

Trenutno dihamo v procesu projekta robotizacije, digitalizacije in dviganja stopnje avtomatizacije ter smo pri tem odločeni ohraniti fleksibilnost, ki je naša konkurenčna prednost. Fleksibilnost lahko ohranjamo samo z močno ekipo navdušenih inženirjev znotraj podjetja in neodvisnostjo od velikih proizvajalcev naprav. Podjetje ne prodaja samo izdelkov ampak tudi svoje znanje – poznavanje tehnologije proizvodnje sladoleda in dolgoletne izkušnje podajamo naprej v obliki svetovanja drugim proizvajalcem.